Aktiviteter‎ > ‎Nyheder‎ > ‎

Flyvestation Skrydstrup Svæveflyveklub slutter på toppen

indsendt 24. okt. 2015 07.38 af Bjarne Engelstock   [ opdateret 24. okt. 2015 07.40 ]

En forrygende svæveflyvesæson er ved at slutte for Flyvestation Skrydstrup Svæveflyveklub.

I den landsdækkende Termikliga har klubben gennem hele sæsonen markeret sig med gode resultater, og klubben står til oprykning i første division, efter at have vundet 2. division suverænt, og fortsætter de gode resultater fra denne sæson, er der gode chancer for at markere sig i toppen af første division næste år.

I de individuelle grupper markerer klubben sig ligeledes godt. For første gang nogensinde vinder en pilot fra klubben gruppe A. Jan Rasmussen fra Vojens fejede alle konkurrenter af banen, med tre fantastiske flyvninger på over 500 km. Og Peter Jensen fra Haderslev endte på en 8. plads.

Næste år får klubben 3 piloter i gruppe A, efter at Claus Bisgård rykker op, efter en flot 2. plads i gruppe B. derudover rykker der 6 piloter op fra gruppe C til gruppe A.

 

Til årets Distriktskonkurrence stod der også Skrydstrup piloter på skamlen. Sten Kragh-Hansen fra Vojens vandt årets konkurrence efterfulgt Preben Hove fra Vojens og Jacob Graae fra Rødekro på andenpladsen og Peter Jensen fra Haderslev og Jesper Rosholm fra Sønderborg på tredjepladsen.

 

I weekenden afholdt klubben årets sidste konkurrence, som er den traditionelle landingskonkurrence, hvor der dystes i præcisionslanding, hvor hver pilot får tre flyvninger, og den der kommer tættest på landingspunktet sammenlagt vinder. Der var stor deltagelse til årets konkurrence med 22 deltagere. Vinder af årets konkurrence blev Kaj Ove Rasmussen fra Gram, Thorkild Krogh for Vejle tog andenpaldsen og Peter Jensen fra Haderslev endte på tredjepladsen.

 

Der flyves fortsat i weekenderne frem til starten af november, hvorefter flyene pakkes sammen for vinteren.

I november starter teoriundervisningen til svæveflyvecertifikat, og hvis man går med en drøm om at blive pilot, så er der ledige pladser på teoriholdet.

Selv om det er vinter, betyder det ikke at der ikke er aktivitet i klubben. Flyene skal vedligeholdes så de klar til sæsonstarten i marts. Derudover er der sociale arrangementer som afslutningsfest med pokaluddeling, julefrokost og en klubtur til Airbusfabrikken i Hamborg.

Vil man vide mere om svæveflyveklubbens aktiviteter, så besøg klubbens hjemmeside www.fritids-pilot.dk .