Aktiviteter‎ > ‎Nyheder‎ > ‎

Pilot for en dag - August 2013

indsendt 30. jul. 2013 01.22 af Bjarne Engelstock   [ opdateret 30. jul. 2013 01.24 ]
 Bliv pilot for en dag
Hos Flyvestation Skrydstrup Svæveflyveklub.
 
 
 
 Klik på billedet herover for at se poster i stor format

Hvis man går og overvejer at tage et flyvecertifikat til fritidsbrug, men synes at det er en stor beslutning og man mangler viden inden for området, kan Flyvestation Skrydstrup Svæveflyveklub nu tilbyde at blive pilot for en dag, hvor man kan få indblik i fritidspiloternes spændende aktiviteter.

 
Alle tirsdage og torsdage i august indbyder Flyvestation Skrydstrup Svæveflyveklub alle interesserede til at blive pilot for en dag, hvor man har mulighed for at være aktiv. I løbet af aftenen vil man få grundlæggende teori omkring svæveflyveuddannelsen, få 2 flyveture i tosædet træningsfly med instruktør og 1 tur i motorsvævefly.
Derudover vil man få indblik i hvordan en skolingsaften på en svæveflyveplads forløber.
 
Flyvestation Skrydstrup Svæveflyveklub tilbyder to former for uddannelse indenfor svæveflyvning. Den almindelige svæveflyvning, hvor man udelukkende flyver i umotoriserede svævefly, kun drevet af varme opadgående luftstrømme. Denne form for flyvning giver fantastiske naturoplevelser og byder også på et hav af muligheder indenfor konkurrenceflyvning.
Er man mere til motorer og større uafhængighed af vejr og vind, kan man også blive uddannet udelukkende på motorsvævefly. Et motorsvævefly minder meget om et almindeligt motorfly og har stort set det samme udstyr, forskellen er at motorsvævefly også kan svæve med motoren slukket, og så kan det flyves på svæveflyvecertifikat. Et certifikat til svævefly koster som regel kun en tredjedel af hvad et motorflyvecertifikat koster. Er man interesseret i at uddanne sig på motorsvævefly, er det sidste chance, da ændrede regler stopper denne populære uddannelse.
 
Man kan allerede starte med at svæveflyve når man er 14 år og få certifikat når man er 16. Det kræver et almindeligt helbred og briller er ingen hindring. Det tager typisk et år til halvandet for at få et svæveflyvecertifikat.
 
Prisen for at deltage i ”Pilot for en dag” er 500 kroner og inkluderer alt flyvning. Er man interesseret kan man se mere på klubbens hjemmeside www.fritids-pilot.dk eller kontakte Peter M. Jensen på 24239133 eller e-mail jensen36.pj@gmail.com