Jordmateriel
Startspillet "Sleipner"
Tegningerne til spillet Sleipner blev købt i Tyskland i 1988, efter at klubben i et par år havde haft en del bøvl med det gamle spil. En gruppe fra klubben tog på studietur til det sydtyske, så på flere forskellige modeller, og kom frem til at typen her havde det kraftoverskud, som vi søgte. Forsøg havde vist, at spillet kunne trække et 1000 kg tungt svævefly i luften med 10 kts. (16 km/t) medvind. Spillet er designet og bygget af klubben selv.

Lastbilen er en Mercedes 1113 årg. 1972, som her ses med spillet monteret
Vi har døbt spillet "Sleipner".

Fakta om Sleipner
    Type: H-125 D
  Byggeår: 1990
  Motor: V10 Mercedes diesel (OM 403) på 320 Hk. med et slagvolumen på 17 liter.
  Wire: To wiretromler med automatbremser. Hver tromle indeholder ca. 1100 meter stålwire af ca. 6 mm tykkelse. Dette giver en brudstyrke for den enkelte wire på ca. 1900 kg.
Over hver wire er anbragt en guillotine-wiresaks, som kan klippe wiren over, hvis en nødsituation nødvendiggør dette.
  Særligt: Spillet er konstrueret med hydromekanisk kraftoverførsel. Det vil sige, at kraften fra motoren kun passerer en converter, et bagtøj og et planetgear, før den overføres til stålwiren. Altså ikke noget alm. automatgear som på traditionelle konstruktioner.