KOM OG PRØV EN INTRODUKTIONSTUR

Kære flyveentusiast

Nu har du siddet ved dit skrivebord længe nok. Nu er det syttende gang, du har taget dig selv i at kigge ud af vinduet.

Du har kigget på den smukke blå himmel med skyer der hele tiden ændrer form, og du drømmer om at lave noget helt andet end de kedelige powerpoint shows, som ingen gider at kigge på. Træt af at stå en i halvtom butik. Træt af at være lukket inde på et lager. Du mangler en overspringshandling til den stil, du alligevel ikke gider at skrive.

Der skal ske noget andet. Trænger græsset ikke til at blive slået, trænger cyklen ikke til at blive motioneret. Nej vel. Det kan vente.

Det du har brug for er at prøve noget nyt. Du skal ud og opdage at naturen og det gode vejr kan bruges til noget helt andet og langt mere spændende.

Og vi kan hjælpe dig til at komme igang (og gerne til at komme videre). Kom ud og prøv en introduktionstur i et svævefly hos Flyvestation Skrydstrup Svæveflyve klub.

Vi kan tage dig op i en spilstart, hvor du kan komme til at se Sønderjylland på en hel ny måde.
Flyvning kan foregå på to måder:

1. Du kan vælge at sætte dig godt til rette i cockpittet og tage det hele som en oplevelse. 

eller

2. Du kan også selv deltage i flyvningen. Instruktøren tager starten, og når I først er kommet i luften kan instruktøren guide dig til dine første luftmanøvre. Når turen er ved at være slut vil instruktøren vise dig, hvordan man laver en flot og sikker landing.


Så kom og vær med. Prøv en oplevelse ud over det sædvanlige.

En introduktions tur koster kun 200,- kr.

Der flyves introduktionsture tirsdag og torsdag eftermiddage og aftener, samt på lørdage og søndage. 

Vi vil gerne vise dig, hvorfor et fly kan flyve. Vi vil gerne fortælle om hvordan et svævefly kan holde sig i luften i flere timer og flyve flere hundrede kilometer på en god flyvedag.

Vi har selvfølgelig en bagtanke. Ud over at vi gerne vil udbrede kendskabet til svæveflyvning,
ønsker vi også samtidig at så et frø hos vores gæster. Dette frø skulle gerne spire til en glødende interesse for flyvning. Helst så glødende at du får lyst til at komme igen, og måske endda starte med at lære at flyve. Når du først er igang, er der faktisk ikke så lang vej igen, til at du kan kalde dig pilot. 


Krav
For at deltage skal du være fyldt 14 år. Du må max. veje 110 kg inklusiv tøj og faldskærm, og så skal du være ved almindelig godt helbred. 


Kontakt
For at komme igang skal du tage kontakt til næstformanden:
Peter M. Jensen
Privat telefon: 24 23 91 33
E-mail: jensen36.pj@gmail.com


MEN ER DET IKKE SVÆRT AT FLYVE?
 
Nej, kan du cykle kan også lære at flyve. 

Foran dig sidder styrepinden. Skubber du pinden fremad, sænker flyet næsen, flyet dykker og får derved mere fart på. Trækker du pinden tilbage, så hæver flyet næsen, flyet stiger mens farten tager af. Skubber man pinden til en af siderne, begynder flyet at krænge i den pågældende retning. I bunden af cockpittet sidder der et par pedaler til at finjusterer flyets position i forhold til vinden.

Til at hjælpe dig er der en masse fine instrumenter der viser flyets høje og fart. Der er variometer der viser hvor meget flyet stiger. De fleste fly er udstyret med GPS og navigationscomputer. Der er også en radio, så man kan tale med tårnet. Andet sikkerhedsudstyr: Transponder og Flarm ("mini radar").
FSS - Flyvestations Skrydstrup Svæveflyveklub

Flyvestation Skrydstrup Svæveflyveklub 
blev grundlagt i 1955, som et fritidstilbud til flyvestationens ansatte. FSS er i dag en moderne svæveflyveklub med ca. 70 medlemmer i alle aldre. Vi består af en blandet skare af instruktører, matrielkontrollanter, svæveflyvelederer, spilkører, og en masse fantastiske hjælpere.

Melder du dig ind i FSS, melder du dig også ind i et fællesskab, der bygger på godt kammeratskab og frivilligt arbejde.


Flyvning og pilotuddannelse foregår fra midten af marts til første weekend i november. Fra tirsdag og torsdag om eftermiddagen, samt weekender og helligdage fra morgenstunden.
Derudover kan der være fredagsflyvning med flyslæb og passagerarrangementer på andre dage.
Der afholdes også foredragsaftener, landingskonkurrencer, sommerlejer og fester.

Vi elsker at flyve, vi elsker at dele og vi elsker at lære andre at flyve.