Bliv pilot

Vi elsker at fortælle om vores sport

Hvis du har spørgsmål til flyvning, pilotuddannelse, medlemskab eller prøvemedlemskab og alt muligt andet, så skriv til:

Klik på nedenstående links for at blive meget klogere.

Uddannelsen til pilot er mulig for alle, og foregår i et hyggeligt klubmiljø med flyvning i weekender og aftener i løbet af ugen, og teoriundervisning i vinterhalvåret.

Uddannelse til pilot er en personlig udfordring, som kræver disciplin, respekt og koncentration. At kunne beherske et fly - både svævefly og motorfly - er en herlig oplevelse.

Selve uddannelsen sker med en erfaren instruktør ved din side, hvor du hurtigt og sikkert lærer at flyve. Hvilken type flyvning du vælger er op til dig selv, hvor du kan vælge svæveflyvning, motorsvævefly eller Ultra Light.

Se undermenuerne til dette menupunkt for at læse mere om at blive svæveflyverpilot og TMG-pilot.

Alderskrav

Man kan gå solo, når man er 14 år gammel

Man skal være 16 år for at få certifikatet.

Aldersgrænserne er helt de samme for at blive grunduddannet på almindeligt svævefly eller TMG, eller for at få en TMG-overbygning på et allerede eksisterende certifikat.

Helbredskrav

Har man kørekort til bil, har man en god indikation om at man også kan opfylde helbredskravene til et svæveflyver- eller UL-certifikat. Brug af almindelige briller er normalt ingen problem.

Priser 2020

Priseksempel på hvad det koster at blive pilot 2020


Ud over et månedligt kontingent, er flyvning i klubbens fly forbrugsafregnet. Dvs. du betaler for startmetoden, samt en minuttakts afhængigt af fly (1,25~5 DKR/minut).


Kontingent

Junior 150,- DKR/måned 1.800,- DKR/år

Senior 300,- DKR/måned 3.600,- DKR/år

DSvU og KDA 1.655,-/år


Indmeldelse (engangsbeløb)

Junior 520,- DKR

Senior 1.040,- DKR


Starttilladelse pr. fly (engangsbeløb)

100~500,- DKR